• Newbold Comyn Leisure Centre, Leamington Spa

    Client: Warwick Council
    Value: c£6 Million
    Completed: 2015
    Services: Civil and Structural Engineering; Geo-Environmental

    Read more…

    Extension and refurbishment to an existing pool and leisure centre. New facilities include a sports hall, poolside changing village, three studios and space for climbing walls, as well as an entrance canopy, reception area and café.

    The new steel frame wraps around two sides of the existing building to extend the leisure centre and its facilities significantly. At pool side, a new changing village has been provided, improving on the current access issue.

    Refurbishment of the existing building includes changes to load bearing wall configurations and the addition of floor space to the fitness suite. External works and retaining structures were required to tie existing road and car parking into the new development.

    Key Points:

    • 20m spanning cellular roof beams for the sports hall
    • Reconfiguration of internal load bearing wall arrangements to accommodate new layouts
    • 8m high ‘atrium like’ space for clip n climb facilities
    • Partially buried changing village allows for new access to pool side

    Close…

  • Newbold Comyn Leisure Centre, Leamington Spa

    Client: Warwick Council
    Value: c£6 Million
    Completed: 2015
    Services: Civil and Structural Engineering; Geo-Environmental

    Read more…

    Extension and refurbishment to an existing pool and leisure centre. New facilities include a sports hall, poolside changing village, three studios and space for climbing walls, as well as an entrance canopy, reception area and café.

    The new steel frame wraps around two sides of the existing building to extend the leisure centre and its facilities significantly. At pool side, a new changing village has been provided, improving on the current access issue.

    Refurbishment of the existing building includes changes to load bearing wall configurations and the addition of floor space to the fitness suite. External works and retaining structures were required to tie existing road and car parking into the new development.

    Key Points:

    • 20m spanning cellular roof beams for the sports hall
    • Reconfiguration of internal load bearing wall arrangements to accommodate new layouts
    • 8m high ‘atrium like’ space for clip n climb facilities
    • Partially buried changing village allows for new access to pool side

    Close…

  • Newbold Comyn Leisure Centre, Leamington Spa

    Client: Warwick Council
    Value: c£6 Million
    Completed: 2015
    Services: Civil and Structural Engineering; Geo-Environmental

    Read more…

    Extension and refurbishment to an existing pool and leisure centre. New facilities include a sports hall, poolside changing village, three studios and space for climbing walls, as well as an entrance canopy, reception area and café.

    The new steel frame wraps around two sides of the existing building to extend the leisure centre and its facilities significantly. At pool side, a new changing village has been provided, improving on the current access issue.

    Refurbishment of the existing building includes changes to load bearing wall configurations and the addition of floor space to the fitness suite. External works and retaining structures were required to tie existing road and car parking into the new development.

    Key Points:

    • 20m spanning cellular roof beams for the sports hall
    • Reconfiguration of internal load bearing wall arrangements to accommodate new layouts
    • 8m high ‘atrium like’ space for clip n climb facilities
    • Partially buried changing village allows for new access to pool side

    Close…

  • Newbold Comyn Leisure Centre, Leamington Spa

    Client: Warwick Council
    Value: c£6 Million
    Completed: 2015
    Services: Civil and Structural Engineering; Geo-Environmental

    Read more…

    Extension and refurbishment to an existing pool and leisure centre. New facilities include a sports hall, poolside changing village, three studios and space for climbing walls, as well as an entrance canopy, reception area and café.

    The new steel frame wraps around two sides of the existing building to extend the leisure centre and its facilities significantly. At pool side, a new changing village has been provided, improving on the current access issue.

    Refurbishment of the existing building includes changes to load bearing wall configurations and the addition of floor space to the fitness suite. External works and retaining structures were required to tie existing road and car parking into the new development.

    Key Points:

    • 20m spanning cellular roof beams for the sports hall
    • Reconfiguration of internal load bearing wall arrangements to accommodate new layouts
    • 8m high ‘atrium like’ space for clip n climb facilities
    • Partially buried changing village allows for new access to pool side

    Close…